Jaktdagbok

Jaktdagbok

Vad vill jag med denna sida?

Jakten för mig är en totalupplevelse med djuren, naturen och gemenskapen, och då den ger mig så mycket så vill jag försöka att dela med mig av detta.
Nedan så kommer jag att kortfattat försöka återberätta jaktupplevelser jag har varit med om.

Rastning med krut 20121021

JaktPosted by Kenny Johansson Sun, October 21, 2012 21:20:04

Rastlös hund och jaktsugen husse begav sig till jaktmarken, mest för att Skoja skulle få springa av sig lite. Jag släppte skoja i några backar på norra delen av marken först, för att sedan gå söder ut mot där vi tidigare sett en del vilt.

Skoja jobbar på bra och jag ser att hon känner vittring av nått, men det går mest bara runt runt. Jag tar sikte på en oplöjd åker där jag vet att det ofta ligger rå och trycker, skoja springer in och efter några minuter så ser jag hur ett ensamt rå springer ut och över den plöjda åkern. Tyvär så är hållet lite för långt för mina hagel, så jag får nöja mig med att beskåda hur skoja ska lösa denna uppgift.

Skoja kommer snart i råèts spår och med bestämda steg går hon efter, jag börjar nu lugnt gå vidare men stannar i steget! då jag ser hur en ensam älg står i skogsbacken ca 200 meter framför mig.

Jag tittar på gpsèn och ser att Skoja nu har släppt rået och i stället för att gå i sina bakspår så har hon gjort en lov tillbaka, och allt pekar på att Skoja och älgen kommer mötas ansikte mot ansikte och förhoppningsvis trycka älgen mot mig. Jag tar upp kameran och slår på videokameran! för här kommer jag att få en älg i knät!! Tror jag !

Älgen väljer nu att när Skoja är ett par meter från den att gå rakt på henne, och jag ser hur skoja kommer fram lite förvånad och tvekar en stund.

Men efter att hon slängt en blick på mig! så bär det av efter älgen. Jag följer det hela på gpsèn och efter ca 600 meter så väljer hon att bryta och vänder tillbaka. Läckert !!! det enda tråkiga var att jag inte hörde nått skall från skoja, men man kan inte få allt!!

Finns det nått bättre än att rasta hunden på jaktmarken med bössan i näven!?