Jaktdagbok

Jaktdagbok

Vad vill jag med denna sida?

Jakten för mig är en totalupplevelse med djuren, naturen och gemenskapen, och då den ger mig så mycket så vill jag försöka att dela med mig av detta.
Nedan så kommer jag att kortfattat försöka återberätta jaktupplevelser jag har varit med om.

Jakt i Alsike 20121118

JaktPosted by Kenny Johansson Sun, November 18, 2012 20:44:44

Efter några jakter med minst sagt olustiga insidenter med omdömmeslöst och klumpigt skytte, så samlade vi manskapet för lite jakt! och förutom småviltet så har vi ko+kalv kvar på lotten.

Jag hade för dagen bjudit in Solan med gubbe och deras 2 springer, och redan i första såten så minst sagt sprutade det ut rådjur. dom flesta passkyttar hade nån typ av kontakt och ett bomskott gick av, men tyvär så låg det inget djur.

Andra såten var märkligt tom !! då inte ett enda djur vart satt på språng !!!

Efter sedvanlig korvgrillning! så begav vi oss ut till såt nr 3, och denna började lika fint som första, med härliga skall i skogen. Jag fick snart 2 stänk djur på mig som lungt lunkade ut ur såten, och på ca 60 meter så kunde jag med ett välriktat skott från kombins 8,57 släcka livet på en årsbock. medans bocken tecknar och skuttar in i backen jag sitter i, så står geten förvånat kvar! jag hinner lägga i en ny kula och ska precis lägga punkten till rätta då Solan och hundar börjar närma sig, och geten kastar då och skuttar in i såten.

Resten av såten går med samma härliga skall i skogen, och dom flesta har även här kontakt med rå, men tyvär så går det stolpe ut.

En härlig dag i det fria!! och skönt att Diana va med oss idag !!

Tack Solan! för ett härligt arbete i skogen !!