Jaktdagbok

Jaktdagbok

Vad vill jag med denna sida?

Jakten för mig är en totalupplevelse med djuren, naturen och gemenskapen, och då den ger mig så mycket så vill jag försöka att dela med mig av detta.
Nedan så kommer jag att kortfattat försöka återberätta jaktupplevelser jag har varit med om.

Toppfågeljakt i Alfta 20130104

JaktPosted by Kenny Johansson Wed, January 09, 2013 20:24:28

Efter att vi firat in det nya året hos min gode vän Magnus med familj, så var det bara hem och packa om utrustningen för jakt!

Det var planerat för 3 dagar med skidor på hans jaktmark för att försöka klippa skogsfåglarnas kung Tjädern, men även orr tuppar stod på menyn. Det skulle visa sig vara svårare än vad jag trodde! då skaren var hård och gjorde det mer eller mindre omöjligt att överraska fåglarna i skogen. vi såg och hörde fåglar så vi viste att dom fanns där och det gick lite lättare att motivira sig då.

Men med detta sällskapet och att Robban anslöt på skidor ena dagen, gjorde att man trots de uteblivna skottillfällen kunde njuta på denna otroligt fina mark. Marken skiftar mellan myr, ung/gammelskog och hyggen om vartannat.

Men på sista dagens sista tur längs en väg, så satt då dom där !! 3 st orr tuppar gick och betade på marken i skogsbacken. Jag kunde med ett enkelt skott släcka livet på 1 av tupparna och vi kunde se åt vilket håll dom andra flög åt. Vi gick efter en bit och Magnus försökte nu på konststycket att utan skidor göra en ansmygning på 150-200 meter, men efter ca halva sträckan så lättade fåglarna som träat.

Man kan inget annat än att tycka att livet är bra, när man är i naturen på detta sätt!

Stort tack Magnus för en oförglömlig helg !!

Ps. pojkrummet med Dansken gör oxå sitt . Ds.