Jaktdagbok

Jaktdagbok

Vad vill jag med denna sida?

Jakten för mig är en totalupplevelse med djuren, naturen och gemenskapen, och då den ger mig så mycket så vill jag försöka att dela med mig av detta.
Nedan så kommer jag att kortfattat försöka återberätta jaktupplevelser jag har varit med om.

Första grisen 20130730

JaktPosted by Kenny Johansson Wed, September 04, 2013 18:12:20

Uffe med bror Kjell bjöd in mig till att pröva på att skjuta av lite gris i veten, en mycket artig Ulf erbjudit mig att välja pass först på åkern vi blivit tilldelade denna kväll. vilket skulle visa sig bli ett bra val! Vi fick bara skjuta årsgrisar eller mindre, galt och sugga var fredade!
Vi satt på passen vid 21 tiden och det dröjde bara ca 30 minuter tills jag hörde ett knak i diket, och 2 årsgrisar lunkar över den nyslagna yttersta stubben.
Då jag aldrig sett gris i det vilda tidigare så tveka jag och kunde inte avgöra om det var lovliga årsgrisar eller inte, så de båda lunkade vidare in i veten.
Efter detta så är det helt lugnt! som så när 2 rådjur som jag följde i ca 1 timme.
Men så plötsligt exploderar det! först kommer en sugga ut med ett koppel av smågrisar, jag uppskattar dom till ca 9 i antalet.
Jag lägger siktet på den nu hermetiska klungan av smågrisar, i hopp om att nån ska bryta ut så att jag får läge.
Men sugga med ungar traskar in i veten.
Strax efter nu så kommer det ut 3 st årsgrisar, och med suggans storlek färskt i minnet så kan jag snabbt avgöra att dom är lovliga.
Jag väljer ut den mellersta och den ställer snart upp i en fin bredsida, skottet går och det känns i hela kroppen att "skottet var bra".
När skottet går så brakar det till och ett gäng grisar i alla dess storlek rusar nu ut från diket och in i säden.
Jag meddelar Uffe vad som hänt och han ansluter efter en liten stund, vi ser snabbt på skottplatsen att det är en lungträff och eftersöket med hunden blir en enkel match.
Det visar sig att det är en gylta på 62 kg.
Härlig kväll och oskulden på gris är nu borta !!