Jaktdagbok

Jaktdagbok

Vad vill jag med denna sida?

Jakten för mig är en totalupplevelse med djuren, naturen och gemenskapen, och då den ger mig så mycket så vill jag försöka att dela med mig av detta.
Nedan så kommer jag att kortfattat försöka återberätta jaktupplevelser jag har varit med om.

Jakt i Alsike 20131117

JaktPosted by Kenny Johansson Sun, November 24, 2013 17:39:25
Vädret bjöd på bästa möjliga förutsättningar och jag hade bjudit in 3 goda vänner på lite jakt i Alsike.
Magnus,Robban och Niklas hade åkt från Bollnäs för för att prova på lite rådjursjakt, Utöver oss 4 så va även Pia och Uffe i jaktlaget med.
Robban tog med sig sin drever Beda, men jag tänkte gå med Skoja de 2 första lite mindre såtar.
Sagt och gjort!! redan strax efter att jag släppt Skoja så siktas det rådjur, men dom går åt fel håll.
När jag kommer fram till hagen så bryter jag bössan för att kolla in Skoja på gpsèn, och när jag gör detta så reser sig en hare och rusar över hagen.
Jag slår ihop och höjer bössan och skickar iväg 2 snabba salvor, men ser ganska tydligt i marken att jag ligger bakom haren. Jag skickar på skoja i spåret och efter ca 200 meter så släpper hon spåret och kommer tillbaka.
Jag går nu vidare upp mot masten där Pia satt sig och jag får snart höra att det är rådjur på g i skogen, och jag cirklar lite extra mycket för att inte stöta djuren åt fel håll.
Efter en liten stund så ser jag Skoja arbeta med nått och det bär av in i ett sly, jag hör och skymtar några rådjur och ser sen Skoja komma i löpan.
Jag meddelar på radion till Grabbarna 3 att det nu är djur på väg mot dom och hunden är efter, och snart så hörs ett antal smällar från en Blaser. Magnus meddelar att han skjutit en dubblè och att det är 2 st bockar som ligger.
Jag går vidare och har fler djur i rörelse (både älg och rå) och man meddelar på radion att man siktat ett rådjur som gått in i vassen på åkern, jag väntar in Skoja och tar mig dit samt styr in skoja i vassen. Och snart så ser jag ett rå skutta ut och upp mot passkytt.
Det smäller några skott och man annonserar att det är bom, men jag tycker mig se att det går lite för långsamt för att vara friskt och meddelar de övriga skyttarna att Skoja kommer med ett djur mot dom.
Snart så smäller det och Robban har fått det påskjutna rået, även den en liten Bock.
Vi samlas och fikar för att sedan passa om till sista såten där Robban ska gå med sin Beda.
Hon får snart upp spår och det dröjer inte länge innan skallen ekar i skogen, jag får ett "kast djur" på mig och jag inväntar tills jag är säker på könet innan jag trycker av (även denna en Bock).
Drevet går vidare mot Magnus och det smäller snart ett hagelskott från honom, men han meddelar att det tagit dåligt och djuret går vidare med hund efter sig.
Jag ser på gpsèn att drevet går rakt mot Niklas och snart så ekar det 4 skott från hans håll, och han meddelar att rådjuret ligger!!
Härligt!!

Har aldrig varit med om en sådan här jakt, med djur överallt!! och att alla gäster fått skjuta.
Detta blir svårt att överträffa !!
Sjukt häftig dag! och framför allt så är jag väldigt nöjd med Skojas arbete och att hon äntligen får lite belöning för alla milen hon springer i skogen.

Härligt!