Jaktdagbok

Jaktdagbok

Vad vill jag med denna sida?

Jakten för mig är en totalupplevelse med djuren, naturen och gemenskapen, och då den ger mig så mycket så vill jag försöka att dela med mig av detta.
Nedan så kommer jag att kortfattat försöka återberätta jaktupplevelser jag har varit med om.

Jakt i Alsike 20131314

JaktPosted by Kenny Johansson Thu, December 19, 2013 19:47:41
Jag och Skoja fick äran att denna dag försöka driva fram djur till passkyttarna.
Den första såten som historiskt har varit bra med mycket djur, och som vi har varit ganska bortskämda med skjutna djur har blivit den största utmaningen de senaste säsongerna.
Och det blev samma visa denna gång, med djur som går upp bland husen i stället för mot skyttarna. 1 passkytt kunde höra rå och hund gå förbi men som sagt! inget skjutet vilt!
Efter sedvanlig fika så var det dax för såt nr 2 och jag hade höga förväntningar.
Den första biten går tom på rådjur, men jag ser att Skoja jobbar med nått, som går ca 300 meter innan det vikar av tillbaka. jag ser att skoja släpper precis vid ett gryt som jag markerat ut på gpsèn, och drar slutsatsen att hon jagat räv (läckert).

I den andra delen av såten så ser jag på Skoja att det är "hett", och snart efter släpp ser jag på gpsèn att hon far efter olika djur, men tyvärr så går det åt fel håll och mellan passkyttar. Jag sicksackar igenom marken och efter en stund så ser jag att Skoja fått upp nått som hon driver, och ett tag så tror jag att det ska gå rakt på passkytt. men ser att det buktar tillbaka ! jag ställer mig tyst och väntar in hund och eventuellt djur.
Och mycket riktigt så kommer ett rå skenandes i skogen! jag vet nu att Skoja ligger efter detta djur och beslutar mig för att inte släppa detta djur.
Skott går och det faller i backen! rået ligger nu och skriker lite samtidigt som det sparkar med benen och jag tänker gå fram och "sticka" djuret.
Nu händer det som jag inte trodde på!! Skoja kommer som ett jehu i spåret och springer rakt på det liggande rået, trotts att det fortfarande lever (sparkar och låter) så biter Skoja tag i djuret!!!! Hon visar en härlig skärpa och bytesmedvetenhet som jag aldrig trodde fanns i den lilla damen!!
Sjukt läcker!! och detta va första gången som JAG fått skjuta klöv vilt för skoja!!
Tyvär så blev det en get! men det var en medveten action då jag ville få till en bra belöning till Skoja j för hennes jobb i skogen!

Resten av såte gick tyvär tom! men skoja han med att få 2,5 mil i benen innan dagen var slut, så Hund och Husse kunde Stolt lägga benen i högläge på kvällen.

Ett jakt minne för livet!!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Uffe Wed, January 08, 2014 07:29:38

:)